Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

VITAKING JÓDHIÁNY TESZT

Vitaking Kft.
2.160 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
Szállítási díj: 1.290 Ft
Várható szállítás: 2022. augusztus 19.
2.160 Ft
Menny.:db

Leírás

Jódhiány teszt – otthoni használatra

A Vitaking Jódhiány Teszt a minták (pl. csapvíz, talaj- víz, vizelet, stb.) jodid ion koncentrációjának meghatározására szolgál. Az IOI Blue 0.5 reagens jodid ionokat tartalmazó mintához csepegtetve csapadékot képez. A teszt eredménye a hozzáadott cseppek darabszáma.
A minta a vizsgálandó vizes oldat. A teszt pár perc alatt elvégezhető, és használatával többek között következtethetünk a jód-hiányra is. A kapott eredményt a dobozban található tájékoztató KIÉRTÉKELÉS pontja alatt látható táblázattal ellenőrizheti. A kapott eredmény tájékoztató jellegű, azzal forduljon szakorvoshoz és előzetes konzultáció nélkül semmilyen gyógyászati jellegű intézkedést ne tegyen!

A Jódhiány Teszt doboz tartalma

1 darab 1-es számmal ellátott mintatartó tégely csavaros kupakkal, 1 darab 2-es számmal ellátott IOI Blue 0.5 oldatot tartalmazó fiola zárókupakkal, mely egy darab teszt elvégzéséhez elegendő reagenst tartalmaz és egy használati útmutató.

A jódhiányról

A Földön megközelítőleg 2,2 milliárd ember, azaz a lakosság több, mint egynegyede szenved a jódhiány következményeitől, melynek egyharmadát kiskorúak teszik ki. A gyermekkori elégtelen jódbevitel az értelmi fogyatékosság okozója lehet. Magyarország területének több, mint fele mérsékelten jódhiányos. A jódhiány leggyakoribb tüneti formái az endémiás golyva és a kreténizmus (törpenövéssel járó nagyfokú értelmi fogyatékosság). A pajzsmirigy alul működés jellegzetes tünetei a láb vizesedése, a haj és szemöldök ritkulása, a lassú gondolkodás és csökkenő pulzusszám, a lassuló légzés és bélműködés, valamint az alacsonyabb testhőmérséklet. A Vitaking Jódhiány Teszt segítségével megtudhatja, hogy jódhiányos-e a szervezete.

A jód nem csak a pajzsmirigy működését befolyásolja. Kevesen tudják, hogy mellékvesék, a prosztata, a petefészek, a mellek, a placenta, a hasnyálmirigy, az agy, a szív, és a bőr egészségéhez is.

Magyarország termőföldjének nagy része jódhiányos. A jódozott só jó megoldásnak tűnt, csakhogy a jód szublimál (szilárdból légnemű lesz), így ha felbontjuk a sót, a jód elillanhat belőle.  Magas jódtartalommal rendelkező élelmiszerek a tenger gyümölcsei (kagyló, rák, homár), vagy a tengri algák, moszatok.

Teszteljen könnyen és gyorsan

A Vitaking Jódhiány Teszt használatával egyszerűen és gyorsan tesztelhető a szervezet jód ellátottsága. Ráadásul a teszt megfizethető áron elérhető. Teszteljen, és győződjön meg róla, hogy jódhiányos-e a szervezete.

Figyelj a jód pótlásra!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!